Om hemsidan

Om hemsidan

2008 blev Föra Socken vald till årets Ölandssocken. I och med utnämningen framkom idén om att även placera socknen på webbkartan, för att på så sätt kunna förmedla Föras historia och nutida aktiviteter för en bredare publik.  Genom hemsidan vill man bygga vidare på mottot ”en socken där alla hjälper alla”, och visa omvärlden vad som händer, och har hänt, i socknen.

Tanken med hemsidan är att gamla som unga, bofasta som utflyttade och nyfikna som allvetande ska få en möjlighet att bidra med att ge en bild av socknen Föra. Många är de män och kvinnor som genom åren har engagerat sig för och skildrat sin hembygdssocken Föra. Denna hemsida får ses som ett sätt att föra deras verk vidare i tiden, men även ge en bild av dagens Föra.

Därför uppskattas alla möjliga kreativa idéer om hur hemsidans utformningen och innehåll kommer att se ut. Bilder, historier om människor som levat i Föra,  smultronställen i socknen, personliga minnen, affärsverksamheter som inte finns längre, ja i stort sett vad som helst tas tacksamt emot för att publiceras på hemsidan.

Hemsidan är till för folk som vill veta mer om Föra, och av folk som vill upplysa folk om socknen Föra.

Vill du bidra med något till hemsidan? Skicka ett mail genom att klicka här.

Föra Socken © 2008